Przejdź do treści
  • PL
  • EN

Aktualności

A A A Drukuj

Coraz większa oferta gastronomiczna lotniska

Coraz większa oferta gastronomiczna lotniska

Lotnisko Warszawa/Modlin uruchomiło dwa nowe lokale gastronomiczne: dużą restaurację „Eat&Fly”, zlokalizowaną w 300-metrowym budynku przed terminalem, oraz kawiarnię „Carte d’Or”, na antresoli, wewnątrz terminala. Jeszcze w tym roku pasażerowie będą mogli skorzystać kolejnego punktu, tapas baru, na który właśnie rozstrzygnięto konkurs.

„Carte d’Or” to marka zaliczana do segmentu premium, znana polskim konsumentom od lat. W ofercie lokalu znajduje się szeroki wybór kaw, drinków kawowych, napojów gorących i zimnych, świeżo wyciskanych soków, ciast i ciasteczek, kanapek i słonych przekąsek oraz gofrów. Aranżacja lokalu jest utrzymana w miłych kolorach beżu i brązu. „Carte d’Or” jest już szóstym lokalem, zarządzanym przez grupę P.H.Z. „Baltona” S.A. na terenie Lotniska Warszawa-Modlin.

Jesteśmy bardzo zadowoleni ze współpracy z portem lotniczym w Modlinie, na którym operujemy od początku jego działalności. Stale rosnąca liczba pasażerów, a co za tym idzie możliwość rozwijania sprzedaży oraz uruchamiania kolejnych lokali, pozwala nam systematycznie wzmacniać naszą działalność oraz stale udoskonalać ofertę. Jesteśmy przekonani, że pierwszy lokal pod marką „Carte d’Or” spotka się z pozytywnym odbiorem pasażerów oraz gości odwiedzających Lotnisko Warszawa/Modlin - mówi Piotr Kazimierski, Prezes P.H.Z. „Baltona” S.A. oraz „COO” Sp. z o.o.

Lotnisko w Modlinie, jest jedynym portem lotniczym w Polsce, w którym pasażerowie przed lub po podróży mogą posilić się na świeżym powietrzu. Przestronny taras oraz duży ogródek oferuje nowa restauracja „Eat&Fly”. W menu znajdują się przekąski regionalne, tradycyjne polskie przysmaki, potrawy z grilla, pierogi, makarony, dania typu fast food oraz posiłki przyrządzane dla dzieci.

Już od pierwszego dnia pasażerowie bardzo polubili to miejsce. Z tarasu widać lądujące samoloty, w ogródku można rozgościć się na wygodnych siedzeniach lub spocząć na leżakach.  Jest też plac zabaw dla najmłodszych – mówi Ireneusz Jankowski, właściciel restauracji.

Dynamicznie rozwijamy nie tylko operacyjną działalność portu, ale całą jego ofertę usług pozalotniczych. Wystartowały właśnie kolejne dwa wysokiej jakości lokale gastronomiczne. Obecnie nasi pasażerowie mają do wyboru aż 8 różnego rodzaju miejsc, w których mogą posilić się i ugasić pragnienie przed lub po podróży. Co więcej, także w tym miesiącu wybraliśmy najemcę, który w strefie odlotów postawi wyspę gastronomiczną typu drink&tapas bar, z przekąskami i napojami – mówi Piotr Lenarczyk, Szef Biura Handlowo-Marketingowego.

Partnerzy